Metis Cep Defteri / Kolektif

Metis Kitap 2005 yılından beri yayımladığı temalı ajandalara alternatif olarak, kitapseverler için bir de cep defteri hazırlamış. 

Cep defteri Metis ajandalarla aynı büyüklükte…  Defterler için de ajandalar gibi kitap formatı seçilmiş ve hamur kâğıt kullanılmış. Defterin sayfalarının altlarında çeşitli kitaplardan şık alıntılar bulunuyor. Hatta defteri rastgele açıyorum ve karşıma çıkan ilk alıntıyı buraya yazıyorum.

Eminim ki eğer kâğıtları karalamasaydım, uzun zaman önce kendimi öldürmüş olurdum. Yazmak olağanüstü bir tesellidir. (E. M. Cioran, Ezeli Mağlup)

Metis cep defteri bordo-siyah tonları ve çiçekli kapağıyla bayanları daha çok cezp edecek gibi görünse de Metis Kitap tanıtım bülteninde defterin farklı renk ve içeriklerle düzenli olarak yayımlanacağını açıklamış.

Yılın sonlarına geldiğimiz şu dönemde yeni Metis ajandası da raflarlardaki yerini almak üzeredir diye tahmin ediyorum. 2005 Metis Edebiyat, 2006 Doğa İçin Sorumluluk, 2007 Cadılar, 2008 Yaratıcı Direniş, 2009 Hayvanlar ve İnsanlar, 2010 İllallah temalarıyla yayınlanan ajandaların 2011 yılı temasının “Nefret Suçları” olduğu söyleniyor. Metis’in web sayfasından alışveriş yaparsanız ajanda yayınevinin hediyesi olarak adresinize gönderiliyor. Geçmiş sayıları da yine Metis Kitap’ın web sayfasından sipariş etmeniz mümkün.

Başlı başına bir kitap içeriği taşıyan defterleri ve ajandaları kullanmaya kıyabilmek sizin tercihiniz. Ben kendi adıma bir tane saklamak için bir tane de kullanmak için almayı tercih ediyorum. Kitap formatında basıldıkları için maalesef çabuk yıpranıyorlar. Onun da çözümünü yapışkanlı selofanla kaplamakta buldum.  Nitekim bir bayan çantasında yılsonuna kadar yaşamaları pek mümkün olmasa da böylece ömürlerini biraz uzatabilirsiniz.

Defterler ve ajanda kitapsever unutkanlara yeni yıl için hoş bir hediye alternatifi olarak düşünülebilir.  Şu anda defterlerin satış fiyatı ajandalarla aynı… İnternetten biraz daha ucuza olmakla birlikte kitapçılardan 4 TL’ye temin edilebiliyor. 

Ajandalar da defterler de belli ki özenli bir çalışmanın ürünü. Özellikle ajandalar çok farklı, hepsini bir arada göremeyeceğiniz, okuması keyifli, derleme bilgilerden oluşuyor. Ajanda ve not defteri kullanmayı sevmeseniz bile saklamak ve arada göz atmak için mutlaka edinilmelisiniz diye düşünüyorum.

İyi okumalar ve iyi yazmalar,

Yorumlar

Smy dedi ki…
Benim gibi bir defter cilgini icin ne guzel haberdir bu boyle :)
Tesekkurler efendim.
İrem Nas dedi ki…
Rica ederim, ben de sevinirim öyleyse. :)
Selen Ezgi dedi ki…
Ben de Cadılar konulu ajandadan itibaren bir MetisAjandasıSever'im.

Bir yıl daha eskittiğimizi unutturan heyecanlardan biri fikrimce.
İrem Nas dedi ki…
Kesinlikle. :)
mesed hanım. dedi ki…
Son cümle kadar güzel bir dilek olmazdı benim bu günlerimde...

sevgiyle kalın.
Derinden dedi ki…
sizin yazınızı okur okumaz inanın hemen kitapçıma gittim ve sipariş verdim.Hatta kitapçım abla sen bu orjinal şeyleri nerden buluyorsun diyence, harika yazılar yazan bir blog arkadaşım var.Zevkini ve bilgisini paylaştığı için benimde haberim oluyor dedim.Sevgiyle kalın ve ayrıcı teşekkürler.
İrem Nas dedi ki…
Teşekkür ederim, çok mutlu oldum, çok naziksiniz.
Elif Gizem dedi ki…
çok cici :))
y. dedi ki…
"ateşböceği olsam ben de sevmem sabahı." süreyya berfe.

beni rastgele açışım da karşıma çıkan da bu .))
İrem Nas dedi ki…
Ben de sevmem vallahi... :D