Yeni bir uyarlama: Kurgusal Gerçeklik Döngüsü

Bir ülke… Yıl 2011, suç eylemi artık tamamen durdurulmuştur. Gelecek artık görülebilmekte ve suç daha işlenmeden cezalandırılmaktadır. Çeşitli emniyet mensuplarının görevi “fikir” suçlularını bulmak ve onları durdurarak ceza almalarını sağlamaktır. Psişik canlılar olan emniyet mensupları asla hata yapmazlar. Bu ülkede eyleme dönüşmeyen bütün fikirler suçtur. Fikir barındırmayan eylemlere ise çoklukla kayıtsız kalınır. Çünkü gerçek ve kurgu bir kutuda tutulmaktadır. Çıkarsal gereklilik durumunda kutudan rast gelen herhangi biri çekilir. Ancak gerçekliğin ve kurgusalın oransal değerleri farklıdır.

Ergenekon ismi verilen bir operasyon kapsamında gözaltına alınan binlerce kişi, erişime kapanan web siteleri, telefon dinlemeleri, komplolar vs. ile birlikte olaylar gelişir.

Birkaç yıl önce Azınlık Raporu ismiyle gösterilen bilimkurgu filminin ilginç bir uyarlama örneği  olan Kurgusal Gerçeklik Döngüsü'nün konusunu okudunuz. Bu uyarlama şu anda ülkemizde yedi yirmi dört, bütün yazılı basın ve görsel medya aracılığıyla kusursuz bir döngü içinde sunulmaktadır. 

İlgili haber için tıklayınız.

İyi seyirler, 

Yorumlar