Madagascar, Carnet de Voyage - Bastien Dubois



Bastien Dubois henüz 28 yaşında çok genç bir yönetmen. Yönetmenin 83. Oscar Akademi Ödülleri’ne En İyi Kısa Animasyon Film dalında aday olan “Madagascar, Carnet de Voyage” isimli 11 dakikalık çalışması tekniği ve görselliği ile ödüle aday diğer filmlere açık ara fark atıyor. Filmin hikâye anlatmak gibi bir derdi yok. Muhtemelen bu yüzden filmin teknik başarısı bu yılın mesaj kaygılı kısa animasyonlarının gölgesinde kalıyor ve ödülü Avusturalya yapımı halefi “The Lost Thing’e kaptırıyor.

Adı üstündeki kısa filmde Madagaskar’a yapılmış bir seyahatin görüntülerini izliyoruz. Birçok tekniğin kullanıldığı film iki boyutlu suluboya ve karakalem çalışmalarını üç boyutlu görüntüye aktarmakta çok başarılı… İzleyiciye de çarpıcı bir hikâye değil ama harika müzikler eşliğinde güzel seyahat manzaraları bırakıyor.

Genç Fransız yönetmen Dubois’in kişisel web sitesinde (http://www.bastiendubois.com/) çalışmalarının örneklerini görmeniz mümkün. Madagascar, Carnet de Voyage yönetmenin gösterilmiş tek çalışması. Web sitesinin hemen açılışında karşılandığımız online artwork videosu yönetmenin her türlü animasyon tekniğinde çok başarılı örnekler verebileceğinin göstergesi olsa da henüz nasıl bir öykücü olacağının mesajlarını vermiyor.

İyi seyirler,

Yorumlar