Ülkenin Paranoyası

- Paranoya eğlenceli değil mi?

- Hayır, değil. 

- Bence eğlenceli.

- Bence paranoyayı değil, paranoyakları eğlenceli buluyorsun.

- Hayır paranoyayı eğlenceli buluyorum. Bu ülkede paranoyak gibi davranmak sosyal prestij sağlamaktadır önermesini yapmak için paranoyayı eğlenceli bulduğumu söylüyorum. Telefonunun dinlenebilmesinden endişe etmen bir paranoya… Dinlenebilme ihtimalinden endişe ettiğini dile getirmen de seni önemli biriymiş gibi göstermeye yarar. 

- En azından bu ülkede paranoyak gibi davranmanın sosyal prestij sağlayabilmesini eğlenceli bulduğunu söyle. Birinin telefonunun dinlendiğinden endişe etmesi gerçek bir paranoyaysa eğlenceli değil. Bundan endişe ettiğini dile getirmesi sosyal bir prestij sağlamak içinse bu dile getirdiği şey de gerçek bir paranoya değil. Dolayısıyla eğlenceli bulduğun şey bir paranoya değil.

- Paranoyak da değil. 

- Evet değil. 

- Paranoyak gibi davranılmasını eğlenceli buluyorum. Ama bence paranoyaklar da eğlenceli olabilir. 

- Paranoyalarının mevzusu sensen nasıl olur?

- Paranoyak kişi bir milletvekili adayıysa ve ben de telekulak istihbaratçısıysam eğlenceli olur.

- Paranoyak olan sensen nasıl olur?

- Mağdur olurum, oy toplarım.

- Şakacı, ödevim var benim. Üstelik mevzuyu farklı yerlerden tutuyoruz.

- Telefonumu dinliyorlar sanırım.

- ...

Yorumlar

Elif Gizem dedi ki…
bencede oldukça eğlenceli :) bir de benim bugünlerde ağlanacacak halimize gülesim var her nedense. püskevit :) günaydın bu arada. kucakladım seni sevgiyle ve gittim :)
İrem Nas dedi ki…
Günaydın, hoşgeldin, hoş gittin, teşekkür ettim. Ağlanacak şeylerin çokluğunun tezahürü bu şekilde oluyor sanırım. Herkesin fazla fazla gülesi var.