Otel Göz Göz Odalar

Pıt, pıt, pıt…

Bir ay doğar ilkakşamdan, geceden diye bir Malatya türküsü vardı. Türküsü vardı, ben türküleri severim.  Sen ölmeden önce hepimizin mi arkadaşı olmuştun? Senin hiç arkadaşın öldü mü? Bazı bazı sesinde kulaklarım. Kulaklar seslerde kalabilir. Kulaklar peslerde kalabilir. Hep unutsan da söyle beni pıt, pıt, pıt.

Bazı bazı kadınların kahve fallarında göz göz kalpleri olur. Çünkü orada herkesin bir odası vardır. Gönlünün otelinin göz göz odalarında kuzu çevirmeye kalkan olursa at onu oradan. Kapıyı da kitle, bir daha girmesin. Kimselere de verme o odayı. Kalbindeki bir göz oda, içinde kuzu dahi çevirmiş olsa sahibinindir ama o otel öyle böyle senindir. Kendin bir Türk kahvesi içimliği uğrayabilirsin. Ağlamadan azıcık dur orada. Yanına da nane likörü al. Yanına da beni al, sana fal bakalım. Birbirine paralel telve aynalardan, iç içe, göz göz odalara akalım.

“Puding yaptım bugün. Dünyanın en büyük zulmü… Eğer kutsal kitaplarda cehennemde 5000 yıl boyunca aralıksız pudingin dibini tutturmamaya çalışacaksın yazsa hepsinin emrettiği gibi yaşarım,” diyen adam bu otelin baş aşçısıdır, tanıştırayım.

“Bir göz oda herkese dar gelende… Göz kadar odada kuzu mu çevrilir allasen, tırnaklarımı bile boyayamıyorum,” diyen kadın da bu otelin resepsiyonistiydi, kovdum.

Odalardaki eşyaları gönül rahatlığıyla çalabilirsin. Hepsi üstüne karşılıksız zimmetlidir. Hatta eşylarını kendin çalarsan bellboy sana bahşiş verir.

İnanmaya inandığına beni inandırırsan oteli sana veririm. Adını “Otel Göz Göz Odalar” diye bırakman şartıyla.

Ben Gönül, gözlerinden öperim.

Hikayesi olmayan şarkı var mıdır bilmem ama şarkısı olmayan hikaye yoktur bizim otelde.

En sevdiğim annemin en sevdiği şarkılardan biri de ‘Hotel California’dır.

Yorumlar

Adsız dedi ki…
koca yürekli evliya ruhlu küçük kadın
İrem Nas dedi ki…
Sahibi çok olan da, yok olan da benim değildir.
y. dedi ki…
üstelik gerçek olsun diye çoktan uyuyup uyandık bile...
kucaklıyorum.
mesed hanım. dedi ki…
Sizin oteli gözlerinden öperim.Beyaz bir sabah gibi öperim. Sabahlar hep beyaz kalmalı. Öğleden sonra uyananların sabahı kapkara oluyor çünkü.

içtenlikle.