Dünün Rüyası,

Tabiri caizse rüya tabircisi arıyorum. :)


KPSS’ye girmek için ÖSYM’ye başvuruyorum.  Görevli çok fazla başvuru olduğunu ve geç kaldığımı, geç kalanlar için sınav yapacak bina bulamadıklarından şehirlerarası otobüsleri kiraladıklarını söylüyor. Lüks Ereğli Seyahat’in Antalya-Manisa arasındaki yolculuğunda KPSS sınavına girebileceğimi belirtiyor. Antalya’ya gidiyorum ve söylenilen otobüse biniyorum. Muavin sınav kitapçıklarını dağıtırken iki kişi yan yana oturamayacağımızı ve sınavı Manisa merkezine varana kadar bitirmemiz gerektiğini söylüyor. Yanımda oturan şişman zenci kızı kaldırıyor. Sınavım Manisa merkezine birkaç kilometre kala bitiyor. Manisa yakınlarındaki bir köyde otobüsten atılırcasına indiriliyorum. Muavin dönüşte beni buradan alacaklarını söylüyor. Otobüsten indiğimde cep telefonum dâhil hiçbir eşyamı almadığımı fark ediyorum. Ellerinde kendi yetiştirdikleri meyveleri ve sebzeleri taşıyan köylüler onları bana satmak için birbirleriyle yarışırcasına üstüme geliyorlar. Korkarak bağırıyorum. Paramın olmadığını söylüyorum. Sinirlenerek dağılıyorlar. Köylülerin arasından beni tanıdığını söyleyen bir kadın çıkıyor. Onun elinde de sarı elmalar var. Ben ilkokuldayken benim okulumda çalıştığını, beni oradan hatırladığını söylüyor. Evlendiğinden, çocukları olduğundan bahsediyor. Ben de ona neden burada olduğumu anlatıyorum. Köylülerin bana kızmalarını sorun etmememi, birazdan beni unutacaklarını söylüyor. Köy meydanına doğru yürüyorum. Meydanda üstünde Kaddafi resimleri olan bozuk riyaller görüyorum.  Bir tanesini hatıra olarak saklamak üzere alıp cebime atacakken elinde değnekle bana doğru yürüyen bir cüce dikatimi çekiyor. Parayı düşürmek için değneğiyle elime vuruyor. Onu hatıra olsun diye saklamak için aldığımı zaten yerlerde bir sürü olduğunu söylüyorum. Dinlemiyor, parayı alıp yere atıyor ve bana bir gazoz kapağı uzatıyor. Kapağı cebime koyup otoyol kıyısına yürüyorum. Kıyıda bir durak görüp oturuyorum. Beni geri alacak otobüsü beklemeye başlıyorum. Hava kararıyor, onlarca otobüs geçiyor ancak beklediğim otobüs bir türlü geçmiyor. Uyanıyorum…

Yorumlar

Adsız dedi ki…
tabiri caiz değil,
rüyada cücenin varlığına eşlik eden kaddafi'nin olması,onun resimlerini dahi olsa koruyor olması,size üç vakte kadar bir küfrün edileceğine delalet(naif küfürler),bunu da elmaların sarı olmasından anlıyoruz. elmalar yeşil olsaydı tehlikeli bir durum olabilirdi,sizin yinede bir kurşun döktürüp,bir süre yanınızda kullanılmış at nalı ile-cüceye karşı-bir nazar boncuğu-muavin için-bulundurmanızda faide görmekteyiz
nöbetci..
rüya tabirleri derneği
Adsız dedi ki…
unutmuşum :)
İrem Nas dedi ki…
Haha, üç vakte kadar bir küfür yiyebilirim, doğrudur. Kurşun, at nalı ve nazar boncuğu istemek için de bir beyan bildirisi yayınlamam gerekecek öyleyse. Unutulmuş olan nedir?
Adsız dedi ki…
tebessüm..)
İrem Nas dedi ki…
Hah peki. Olur öyle. :)
Benmdr bir rüyam var yorumlar mısınz? Rüyamda yarışıyordum yarış istnbul boğazının üstündeydi ipler düşemşlerdi ve biz o iplerle küprünün üstünden geçmeye çalşyrduk bu yarş lys sıralamasnı etkileyeckti sona geldğmde ip aşağı denize yaklaşıyrdu o ipten kaydm ve ipi tırmanarak yarışı 2.olarak bitrdim ipten aşağı kayınca yarşma sunucu bni o iple salldı ve bn yeter diyince bıraktı adımı anons edince de adımı doğru soyadımı yanlş söledi bn uyardm da düzeltti tekrar düzgün şekliyle anons etti bn yarşı btrip gttm ama diğerlernki devam ederkn yağmur yaptı onlar yarışı bırakıp koşuyorlardı sonra başka bi yerde arkadşlarma olan borcum için parayla hesap yapıyrdum para sayıyordm telimi bi yere bırakmştm ama orda göremedm sonra baktım ona yakın bi yerde hemen telimi aldm garip bir rüya biliyrum =)))
İrem Nas dedi ki…
Sevgili ölümüne dostluklar(elif ve ceylan), bu konuda bir fikrim yok, bunu bu işlere meraklı birine sorman daha iyi olur.