Kendilik Suçları Mahkemesi



Kendi hatalarım için başkalarını suçlayacak yaşı geçmemin üstünden çok geçmedi.

Kendime bile itiraf edemediğim bir şeyim yok. Kendine bile itiraf edemediği şeyi olanların lüks bir arabaya sahip oldukları ve ona binmedikleri gerçeğiyle yüzleşemediklerini düşünüyorum. Çünkü sanıyorum ki onlar çok duyarlı insanlar. Çünkü sanıyorum ki burjuvazinin küstahlığından tiksindiğinden bahseden Orhan Pamuk onları kastediyor.

İtiraf et, sen de duyarlı insanlardan tiksiniyorsun.

Kendime bile itiraf edemediğin bir şey var, diye bir şey yoktur. Kabul edebildiklerin ve edemediklerin vardır. Herkes kendini kabul ettiklerinden korumak zorundadır değil mi?

Ebeveynler kendilerini çocuklarından korumak zorundadır mesela. Çünkü insanın kendi yarattıklarıyla öldürülmesi rivayet değildir. Bu yüzden herkes ebeveynlerden çocuklarının sorumluluklarını almalarını bekler. Çocuğunu mutfak bıçağı gibi tezgâhın üstünde bırakırsan senin elini keser, başka birini keser, biri çocuğunu alır seni keser, maazallah. Birileri hep birilerine başkalarını keser sonra. Onlar da birilerinin çocukları sonuçta. Kesmek acılı bir eylemdir, acıklı da olabilir. Şimdi pek emin olamıyorum. 

Ama kendi yarattığının kendiliğinden şüphelenmemek çok acıklı bir durum, ondan eminim. Kendi elinle kendine doğru bir silah patlatma ihtimalin yüksek ve kendinden şüphelenmiyorsun. Kendinden şüphelensen eğlenirsin bence. 40 dakikanın sonunda her şeyin çözüldüğü Amerikan suç dizileri gibi onun da bir sezon finali var. Hiç olmazsa senin kendine yaptığından şüphelenen başkalarına bir kulak ver, belki onlar da kendi ellerini kesmiştir zamanında.

Kendi hatalarım için başkalarını suçlayacak yaşı geçmemin üstünden çok geçmedi. Kendimden çok şüpheliyim ama delil yetersizliğinden kendimi gözaltında 48 saatten fazla tutamıyorum. Bi de bu ekip işi anlıyor musun? Kendi başına zor oluyor.

Delil yetersizliğinden salıverilen kendinler diliyorum sana, bi de bayramın kutlu olsun.

Faili meçhullere o failler, öldürmeden evvel birer ayna versinler.

Böyle kendiliğinden…

Kendisi mi oluyor bu, kendi mi deniyordu şimdi? S'nin çok önemli bir harf olduğunu biliyorum da... Bir ara önemsiz şeylerden bahsedeyim. İçinde "S" var.

Yorumlar

Adsız dedi ki…
kabul edemediklerimiz vardır, bazen kabul edemediğimiz şeyler var mı onun bile farkında olmayız. S'den bahsedelim bir ara merak ettim... "S"evgiler (E.K);)