Sağlıklı İletişim Kurmanın Yolları



Şimdi sizlere 27 yıllık hayat tecrübem sonucunda insanlarla sağlıklı iletişim kurmanın yolları üstüne tespitler sıçacağım. 
  • İyi yalan yakalayıcılar olmak istiyorsanız, iyi yalan atıcılar olmanız gerekir. İnsanları yalanlarıyla yüzleştirmeye kalkmayın, bildiğinizi kendinize saklayın. 
  • Karşılığında sizinkinden daha ağırbaşlı bir sır almadan, kimseye sırınızı vermeyin.
  • Kimseye beni anlamıyorsun, demeyin. Ben anlatamıyorum, diyin.  Ama yanınızda şemsiye taşımayı unutmayın.
  • Sık sık kullandığınız kelime kalıplarından kurtulun.  Kuşum, çok pardon, olur öyle vs. gibi… Öldürücü darbeden önce sersemletici silahınız bu kelime kalıpları olacaktır.
  • Yeni girdiğiniz bir ortamda ya da sosyal medyada dikkat çekmek istiyorsanız zekâ pırıltıları saçmaya kalkmayın. Zekâ pırıltıları uzun vadeli ilgi yatırımları içindir. Sosyal kimlik göstergeleri sizinkiyle aşağı yukarı aynı seviyede ya da daha üstte olan insanlar için genel olarak saçmalayın. Onların kendilerinin sizden daha zeki ve makul olduklarını düşünmelerini sağlayın. Gözleri hep sizin üstünüzde olacaktır.
  • İki kişiden fazla olduğunuz bir ortamda ciddi fikirlerinizden bahsetmeyin. Ciddi cümleleriniz susturuculu silahlar olarak geri dönebilir. Kuru sıkı çok sorun çıkarmayacaktır.
  • Öfkelenmeyin, sakin olun ama öfkelenmediğiniz şeyler hakkında iyi rol yapın. Öfkeniz sizi yönetir, öfkeli rolünüz karşınızdakini…
  • Gerektiğinde konuşmayın, gerekmedikçe konuşun, iltifat edin.
  • Baktınız işin içinden çıkamıyorsunuz, çamura yatın, manüple edin ama ne yaparsanız yapın basit cümmleler kurun ve sempatik görünün. Olmadı mı? Kimseye bahsedemediğiniz önemli problemleriniz olduğunu ima edin. Duygusal problemler seçin, mental değil.
  • Ciddi problemleriniz olsun ama insanların sizi zorlamalarını sağlamadan bunlardan bahsetmeyin. Diğerlerinden daha ciddi bir probleminiz yoksa basit hastalıklarınızın Latince isimlerini öğrenin.
  • Kestirilebilir ve net olmayın ama öyle görünün. Hangi arkadaşınızla daha samimi olduğunuzu kimseye belli etmeyin. Herkese kendisinin en samimi arkadaşınız olduğunu düşündürün.
  • İnsanların ne giymedikleri, ne giydiklerinden daha ziyadesini söyler. Özellikle kadın arkadaşlarınızla kıyafet alışverişine çıkın. İçlerinde ve ceplerinde nasıl birini taşıdıklarını öğrenmek için iyi bir yöntemdir.
Şimdilik aklıma gelenler bunlar. Şimdi zahmet olmayacaksa bunları buzdolabına kaldırın. Dışarıda bırakınca kötü kokuyorlar.

Yorumlar

irrasyonelhayat dedi ki…
yapabilirsem eminim çok gözde biri olurum. günümüzde böyle yürüyor ilişkiler ne yazık ki.
Adsız dedi ki…
Birakin bunlari cicim! İcinizden nasil geliyorsa oyle davranin, yoksa nasil yasayacaksiniz degil mi? Bu da benim uzun ömürlü pastorize dusuncem.
İrem Nas dedi ki…
Çok da yazıklık bir şeyler söylemedim Ciwan. :)

Ve siz de haklısınız cicim. :)
irrasyonelhayat dedi ki…
:) insani açıdan bence biraz sıkıntılı.
Adsız dedi ki…
daha yazık durumlar var bence çok sıkıntılı değil çok sağlıklı ;) (E.K)