Antonio Salieri’den Severus Snape’e İtimatya ambargosu

Öğretmenlik kariyeri boyunca Hogwarts müdürü Dumbledore dışında kimsenin güvenini kazanamayan sarı dişli, yağlı saçlı, kara pelerinli, eski ölüm yiyen Severus Snape’in, Harry Potter serisinin son kitabında aklanması İtimatya’dan dışlanmasına yol açtı.
Yedi kitap boyunca karakterlerin arasında en acımasız ve en sorunlu tabir edilen Snape, son Harry Potter kitabında gösterdiği cesaret örneği ve son dakika öğrendiğimiz üzere su katılmamış romantikliği sayesinde bir efsaneye dönüştü. Snape, Hogwarts ahalisi tarafından ölene kadar kayıtsızca dışlanmış ve bu süre zarfında İtimatya sakinlerinden epey ilgi görmüştü.
Antonio Salieri yaptığı açıklamada Severus Snape’in ütopya ülkesine yakışabilecek bir karakter olması sebebiyle İtimatya’da çok sevildiğini, ancak ölümüyle aklanması, adına fan klüpleri kurulması, hatta üstüne Harry Potter’ın çocuklarından birine isminin verilmesi yüzünden diğer İtimatya sakinlerinin psikolojilerinin olumsuz etkilenmesine sebep olduğu için ülkeye giriş çıkışlarına sınır getirilmesi gerektiğini söyledi.
Severus Snape henüz bir açıklama yapmadıysa da Salieri’nin düşüncesinin ülkede bölünmelere yol açtığı belirtiliyor. Kimileri Salieri’yi haklı bulurken, kimileri Snape’e konulacak ambargonun hiçbir haklı gerekçesi olmadığını iddia etmekte.

Yorumlar