Küresel Mim

http://pcoyunlari.org/ sahibi Orhan, birkaç blog yazarını “küresel kriz” konusunda mimlemiş. Dünya umurumda değilmiş gibi davranmayı seçip sanat dünyasının gerçek dünyaya ait olmayan parçasında kaybolmuşken bana böyle bir konu hakkında yorum yaptırabildiği için kendisin tebrik ediyorum. Ancak bu mimi dağıtmayı da reddediyorum.
Her neyse… Efendim; canım Amerikalı boğazından kısıp kredi borçlarını ödeyemedi diye dünyaya malolmuş ekonomik zelzele, nam-ı diğer “küresel kriz” yine popüler kültür memleketi Amerika’nın sevimli, sevgili, naçizane gündem markalarından birinin diğer adıdır. Popüler kültürü kendi modasına adapte edemeyen üçüncü dünya ülkesinin dar gelirli memur vatandaşına panik yaptırılmış, devletin ödediği maaşların yastık altı yapılmasına yol açmıştır. Sanayi, manayi, işçi, esnaf güruhu da artık yabancı yatırımın neresinden teğet geçtiyse garipleri oynamak durumunda kalmıştır. Amerikacığımız ise milyonları havaya savurmaya devam ederken zavallı bankasını sabah kuşağı kadın programlarının acıklı manzaralarına gark etmiş, böylece reytingini yükseltmiştir. Ülkesine yatırım yapan yabancının paralarını el koyduğu finans şirketleri sayesinde yepyeni bir acıklı manzara programı yapmak için yalamış yutmuş, elin yabancısına da aaa canııım kıyamaaam, sizin paralar biz kaldı ama bak aç milletimizin karnını doyuruyoruz, yazık değil mi bizeee, demiştir.
Zaten bunun üstüne denecek tek şey aferindir. Zaten bizim hükümet markasının en güzelinden plazma televizyonumuz da vardır. Önlem olsun diye evde oturup hükümet televizyonumuzdan ekonomik zelzele izler, ekmeğimizi evimizde pişirip, üstüne de günde beş defa şükür edersek problem kalmaz. Hamdolsun Amerika, seni izlemeye devam ediyoruz. Aç Amerikalı için: El Fatiha...

Yorumlar